Oude batterijen inleveren of op laten halen

Bij Cada Batterijen kunt u uw oude loodzuur batterijen inleveren of, bij grotere hoeveelheden, op laten halen. Loodzuur batterijen vindt men vaak terug in auto’s, vrachtwagens, heftrucks, etc…

Hiermee probeert Cada ook zijn steentje bij te dragen voor een beter milieu.

Milieu-impact van batterijen en accu’s

Batterijen zijn gevaarlijk omdat ze zware metalen kunnen bevatten zoals lood, cadmium, kwik, lithium, nikkel, zink, etc…Gezien ons lichaam deze toxische metalen niet kan uitscheiden hopen ze zich dus onvermijdelijk op, wat kan leiden tot vergiftigingsverschijnselen.

Batterijen hebben een schadelijke impact op het milieu, in alle stadia: de productie, het gebruik zelf en de vernietiging of recyclage ervan.

Het recycleren van oude batterijen en accu’s

Het produceren van batterijen vereist veel grondstoffen en energie. Gelukkig kunnen batterijen en accu’s goed gerecycled worden. Zo kan meer dan 90% van de kobalt, nikkel en koper uit de batterijen teruggewonnen worden. Recyclen kost bovendien minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen en zorgt ervoor dat de grondstoffen niet opraken.

Gooi batterijen nooit in de vuilbak

Het is van cruciaal belang dat batterijen niet in de natuur terechtkomen. Studies wijzen namelijk uit dat een batterij in de natuur gedurende 50 jaar 1m3 grond en 1.000 m3 water verontreinigt! Gooi batterijen dus niet in de vuilnisbak: dan worden ze met het restafval verbrand en komen er schadelijke stoffen in de lucht. Zorg er ook voor dat ze niet op straat belanden, want dan komen de stoffen uiteindelijk in het milieu terecht!

Breng batterijen terug naar een verdeler

Om ervoor te zorgen dat batterijen niet in de natuur terechtkomen, kunt u deze terugbrengen naar Cada Batterijen. Cada zorgt ervoor dat de oude batterijen en accu’s opnieuw gerecycleerd worden. Bovendien krijgt u een vergoeding voor uw oude batterijen gebaseerd op de op die dag geldende prijs per kg.

Heeft u vragen of wenst u meer inlichtingen hierover, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!